Mijn favoriete boshuisjes

Geschreven door Mandy

Een tijdje terug hadden Mischa en ik er erg veel moeite mee dat we nog in de stad wonen. De afgelopen jaren zijn we er namelijk achtergekomen hoe belangrijk natuur en bos voor ons is. We dachten dat we veel gelukkiger zouden worden van een woning van waaruit je direct het bos in kunt lopen. Hoewel het nog steeds onze droom is om in de toekomst een huisje in de natuur – het liefst in het bos- te bezitten, weten we dat dat voorlopig even niet kan. Omdat ons inkomen niet stabiel genoeg is en omdat ik in Utrecht werk en Mischa een baan zoekt en niet weet waar hij precies terechtkomt. Inmiddels hebben we dat geaccepteerd. Sterker nog: we zijn weer heel blij met ons Utrechtse appartementje. Ook weten we dat geluk in principe niet afhangt van je omgeving of waar je je precies bevindt, maar dat je het uit jezelf moet halen. Bovendien betekent het wonen in de stad ook niet dat je 24/7 in die stad moet blijven zitten. Er zijn talloze manieren om er even uit te gaan en wij kunnen net zo goed van de natuur genieten als ieder ander. Zo is er de Utrechtse Heuvelrug en Amelisweerd waar we graag heen gaan voor een wandeling. Maar wat we nóg leuker vinden is er regelmatig tussenuit gaan in een boshuisje. We kunnen dan geen huis kopen, we kunnen er wel af en toe eentje huren. Bij deze deel ik mijn favoriete huisjes met jullie! Ga je er een boeken? Laat het ons vooral weten via Instagram, ik ben heel benieuwd!

1. Gezellig boshuis, VechtdalVakantie
Eigen foto

Wij gingen hier begin november heen met twee vrienden. Een ontzettend schattig huisje van waaruit je direct het bos in kunt lopen. Als je met z’n vieren gaat moet je wel even vechten wie het tweepersoonsbed mag en wie in het stapelbed moet ;). Met heerlijke haard!

Boek het huisje via Airbnb

2. Fijn chalet op de Veluwe
Foto via Airbnb

Een tijd terug alweer, in maart 2019, bezochten Mischa en ik dit fijne huisje. Het meest geweldige hieraan: het kost maar 55 euro per nacht, ondanks dat het heel populair is. Het is een tikkie oubollig ingericht, maar toen we aankwamen voelden we ons gelijk thuis. Alles is aanwezig: ruime keuken, fijn bed en een haard :).

Boek het huisje via Airbnb

3. Cabiner (Sallandse Heuvelrug)
Eigen foto

Back to basic! Mischa nam me in april voor mijn verjaardag mee op dit avontuur. Een geweldig concept: je parkeert bij het bezoekerscentrum van de Sallandse Heuvelrug / Drentsche AA en krijgt daar een kaart om naar het huisje te navigeren (lopend!). Dichterbij de natuur slapen dat dit gaat niet lukken in Nederland. Tip: het is heel populair, maar je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. Door afzegging komt er wel eens wat vrij en dan kun je last minute gaan!

Boek je avontuur hier

4. Boetiekhotel op de Veluwe
Eigen foto

In februari nam ik Mischa voor zijn verjaardag mee naar dit leuke boetiekhotel op de Veluwe nabij Apeldoorn. De kamers zijn heel uniek: door het glazen dak kun je de sterren zien. Wij hadden geluk, want er was sneeuw en in de nacht heel heldere luchten! Je kunt ook gebruikmaken van een grote huiskamer, eetkamer en bioscoopzaal. En bij te boeken: buiten op het terrein staat een sauna!

Boek een kamer via Airbnb

5. Schattig chalet in Noord-Brabant
Eigen foto

Met twee vrienden bezochten we dit superschattige huisje in mei. Uiteraard weer met haard voor de koude avonden (het was een gek voorjaar dit jaar!) en op loopafstand van een mooi gebied om te wandelen. Ook stond er een ontzettend mooie piano waar we lekker op gespeeld en bij gezongen hebben. Plus: in de badkamer is een bubbelbad. We zijn hier heerlijk tot rust gekomen :).

Boek het huisje via Airbnb

6. Romantisch boshuis op de Veluwe
Foto via Airbnb

Zoals je misschien merkt is de Veluwe wel een favoriet gebied van ons om heen te gaan. Ik ben er zelf ook opgegroeid en voel me er dan ook gelijk thuis in de prachtige bossen. Dit huisje nabij Epe hebben we nog niet bezocht maar hij staat hoog op mijn bucketlist! De prachtige ligging, platenspeler, haard…het ziet er heel knus en mooi uit.

Boek het huisje via Airbnb

Deel deze blogpost:

Delen op facebook
Facebook
Delen op twitter
Twitter
Delen op linkedin
LinkedIn