BLOG

Leuk dat je onze blog bezoekt! Omdat we aan het begin staan van onze reis leren we nog elke dag bij over voedselproductie, natuur en rust. De inzichten die we hierbij opdoen delen we hier graag met jullie. Zo schrijven we posts over de projecten die we bezoeken en over mooie plekjes in de natuur. Soms schrijven we een opiniestuk of delen we persoonlijke belevenissen. Ook onze YouTube-video’s plaatsen we hier. Veel plezier met lezen en kijken!

Natuur

Onkruid

Elk jaar wanneer de lente zijn intrede doet, trekt het Verenigde Leger der Hollandse Tuinders er weer op uit om het welig tierende onkruid met alle tot hun beschikking staande middelen te bestrijden. Gisteren werkte ik zelf ook in de tuin, en trok dienstplichtig alle dappere sprietjes gras, zevenblad, en kleefkruid tussen de lavendelstruiken vandaan. Ik voelde daar niet per se gewetensbezwaren bij, maar kijk sinds een aantal jaar wel anders naar het nut en de noodzaak van die activiteit.

Lees verder »
Ondernemen

Lentezon

De krokussen en narcissen vieren de zon uitbundig, samen met de hommelkoninginnen, terwijl de Japanse kersenboom ons wil laten geloven dat het nog winter is door de grond te bedekken met een vers laagje bloesemsneeuw. De lente is er eindelijk en het is alweer eventjes geleden dat jullie van ons een update hebben gekregen over de voortgang van ons voedselbospad.

Lees verder »
Ondernemen

Dankbaarheid

Ik kan vaak het idee hebben dat dingen niet snel genoeg gaan, of ben gefrustreerd dat ik niet bereik wat ik zou willen bereiken, maar terwijl ik dit zo opschrijf, voel ik me ontzettend dankbaar dat ik dit jaar al aan zoveel mooie dingen heb mogen meewerken. Benieuwd naar wat er bij ons allemaal is gebeurd op gebied van voedselbossen? Lees hier Mischa’s nieuwste blog!

Lees verder »
Natuur

Mijn favoriete boshuisjes

Er zijn talloze manieren om er even uit te gaan. Zo is er de Utrechtse Heuvelrug en Amelisweerd waar we graag heen gaan voor een wandeling. Maar wat we nóg leuker vinden is er regelmatig tussenuit gaan in een boshuisje. We kunnen dan geen huis kopen, we kunnen er wel af en toe eentje huren. Bij deze deel ik mijn favoriete huisjes met jullie!

Lees verder »
Voedsel

Toekomstvoer

Voedselsysteemverandering, agro-food transities, de vierde landbouwrevolutie… In deze post neemt Mischa jullie in vogelvlucht mee in zijn gedachten over wat die veranderprocessen behelzen, wat de drijvende krachten erachter zijn en welke plek hij denkt dat voedselbosbouw daarin inneemt.

Lees verder »
Persoonlijk

Vertraging

Zoals de natuur zich na een periode van uitbundige bloei in het najaar terugtrekt en vertraagt om de winter door te komen, hebben veel mensen dit jaar ook moeten leren om met de seizoenen mee te bewegen. We presteren nou eenmaal niet altijd op de toppen van ons kunnen. Soms zijn de omstandigheden simpelweg niet gunstig en kom je niet tot je recht. Andere keren is de batterij gewoon op, leeg omdat je jezelf te lang hebt overvraagd of te krampachtig vasthoudt aan patronen.

Lees verder »