BLOG

Leuk dat je onze blog bezoekt! Omdat we aan het begin staan van onze reis leren we nog elke dag bij over voedselproductie, natuur en rust. De inzichten die we hierbij opdoen delen we hier graag met jullie. Zo schrijven we posts over de projecten die we bezoeken en over mooie plekjes in de natuur. Soms schrijven we een opiniestuk of delen we persoonlijke belevenissen. Ook onze YouTube-video’s plaatsen we hier. Veel plezier met lezen en kijken!

Voedsel

Toekomstvoer

Voedselsysteemverandering, agro-food transities, de vierde landbouwrevolutie… In deze post neemt Mischa jullie in vogelvlucht mee in zijn gedachten over wat die veranderprocessen behelzen, wat de drijvende krachten erachter zijn en welke plek hij denkt dat voedselbosbouw daarin inneemt.

Lees verder »
Persoonlijk

Vertraging

Zoals de natuur zich na een periode van uitbundige bloei in het najaar terugtrekt en vertraagt om de winter door te komen, hebben veel mensen dit jaar ook moeten leren om met de seizoenen mee te bewegen. We presteren nou eenmaal niet altijd op de toppen van ons kunnen. Soms zijn de omstandigheden simpelweg niet gunstig en kom je niet tot je recht. Andere keren is de batterij gewoon op, leeg omdat je jezelf te lang hebt overvraagd of te krampachtig vasthoudt aan patronen.

Lees verder »
Persoonlijk

Van droom tot realiteit

Patronen doorbreken kost op individueel niveau vaak al veel moeite en discipline, maar op maatschappelijk niveau geldt dat nog veel sterker. Er is een zeer consequente en doordringende oproep voor nodig. Maar laten we eerst eens met onszelf beginnen.

Lees verder »
kanoen zweden
Video's

Wat ik leerde van kanoën in Zweden

In de lente van 2019 zag ik op Facebook een prachtig droneshot van iemand in een kano op een Zweeds meer. We zouden niet op vakantie gaan die zomer, aangezien we eind augustus 2019 voor een half jaar naar Schotland zouden vertrekken. Maar ik liet de beelden aan Mischa zien, we bekeken de prijzen en besloten eigenlijk direct The Canoe Trip te boeken. Ik was verleid door een Facebookadvertentie en sleepte Mischa erin mee. En dat terwijl mijn laatste keer echt kamperen heel lang geleden was. Ik was toen nog een kind. Was dat eigenlijk wel iets voor mij? En dan ook nog in het wild…

Lees verder »
Voorbeelden

Ons bezoek aan Voedselbos Haarzuilens

Afgelopen weekend was ons eerste uitstapje – de trouwe volgers van onze Instagram zullen het ongetwijfeld hebben meegekregen: we bezochten voedselbos Haarzuilens. Voor mij was het leuk om te zien hoe het bos is gegroeid in de afgelopen anderhalf jaar sinds ik er voor het laatst was. Voor Mandy was dit de eerste keer in een voedselbos. Haarzuilens is om meerdere redenen een interessant project.

Lees verder »
Persoonlijk

Richtingsgevoel

Wat is er ontzettend veel gebeurd in een jaar tijd. Door zulke snelle ontwikkelingen voel je je soms heel klein; dan komen persoonlijke dromen en doelstellingen overhoop te liggen, of lijken ze ineens minder relevant. Daarom voel ik de behoefte regelmatig stil te staan bij het wonderbaarlijke richtingsgevoel dat ik het afgelopen jaar heb ontwikkeld. Daar wil ik nu graag iets over delen.

Lees verder »